Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Shop Review Play Today Gouda

In de shop review van vandaag bezoeken we Play Today in Gouda. Gouda staat bekend om haar kazen, maar ook bekend om de grootste LEGO winkel van Zuid-Holland. In het historisch binnen centrum op 5 minuten lopen van de kaasmarkt vinden we Play Today.  

Entree met LEGO wachtrij

Voor de winkel zien we dat de corona maatregelen ook hier goed nageleefd worden. Een leuk detail zijn de palen voor de touwrij die uit LEGO is gemaakt. Na onze handen gedesinfecteerd te hebben lopen we een ruime winkel in die netjes is opgezet. Links van de winkel zien we meteen de grote pick-a-brick wall. Bij de kassa kan je een beker kopen voor 9,99 euro waarnaar je de hele beker mag vullen.

In het midden van de winkel staat de bouwwedstrijd die Play Today organiseert. Hier kunnen LEGO Masters hun eigen MOCs tentoonstellen waarbij de bezoekers vervolgens kunnen stemmen op hun favoriete MOCs. Hier staan veel mooie creaties tussen en het is inspirerend om te zien wat voor MOCs gebouwd kunnen worden door soms wel heel erg jonge deelnemers.

Achter de bouwwedstrijd vinden we de Minifigs tafel. Onder normale omstandigheden mogen kinderen hier spelen en hun minifiguur in elkaar zetten. Voor 2,50 Euro kan je je eigen Minifig in elkaar zetten inclusief 3 accessoires.

Minifigs

De LEGO thema’s zijn netjes verdeeld over de winkel waarbij de thema’s voor de jongere onder ons meer voor in de winkel zitten en de licensed en Technic thema’s meer linksachter in de winkel zitten. Hier vinden we alle bekende thema’s zoals Star Wars, Technic, Creator, Jurrasic Park, Harry Potter etc.

Linksachter in de winkel is ook een kleine bioscoop waar je lekker languit in echte bioscoopstoelen naar Legoflmpjes kan kijken. De verschillende LEGO film posters die erboven hangen zijn een leuk detail.

Bioscoop

Achter in de winkel vinden we de inspiratie hoek waar veel Lego sets ter display staan in de vitrine kasten. Hier kunnen de kleintjes ook rustig in de speelhoek spelen. Een echte eye-catcher is de gigantische MOC van een festival.

Speelhoek

Winkels zoals Play Today herinneren ons eraan waarom het belangrijk is om vooral in deze tijden je lokale winkels te ondersteunen. Ons bezoek was erg geslaagd en we zullen vaker terugkomen naar Play Today. De winkel is ruim opgezet en heeft veel sets op voorraad die soms ook op internet al uitverkocht zijn. Verder is er veel te zien in de winkel zoals de bouwwedstrijd en de display achter in de winkel. Hierdoor is er altijd wat te zien in Play Today.

We zullen meer winkels in Nederland bezoeken en reviews over de winkels schrijven. Hoe onze site in de gaten!

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lees verder

Interessante artikelen