Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Shop Review LEGO Store Parijs

In deze shop review bezoeken we het mooie Parijs. Parijs staat bekend om de Eifeltoren, Champs-Elysees, de heerlijke croissantjes in de ochtend en de leuke straatjes. Echter was dat voor ons niet het hoogtepunt van Parijs. Vlakbij een van de mooiste museums van Parijs Centre Pompidou is een groot winkelcentrum genaamd Forum des Halles waar je bijna alle winkels kan vinden die je kan bedenken. Als je bij Forum des Halles aankomt zie je meteen de felgele kleur van de LEGO winkel.

We zijn in drie dagen Parijs, drie keer langs de LEGO winkel geweest. Elke keer stond er een rij waarbij je telkens 15 minuten moest wachten. Dit komt door de corona maatregelen waardoor er maar maximaal 20 mensen de winkels in mogen. In de rij zie je een gigantische MOC van een Pattisier, modeontwerpster en een ontdekkingsreiziger. Het hielp natuurlijk ook niet dat we er precies op 1 augustus waren toen de Grand Piano en LEGO NES uitgekomen was. Na instructies van de werknemer (handen desinfecteren, volg de pijlen in de winkels, nergens aankomen, als je iets wilt kopen roep een medewerker) mochten we naar binnen.

De winkel is ruim opgezet. Bij binnenkomst vind je aan de linkerkant alle LEGO Duplo en LEGO Friends. Verder kan je voor 99 euro je eigen LEGO Mosaic maken in de Mosaic Maker. Er is een uitgebreide selectie aan Harry Potter, Super Mario, LEGO City en DC Comic sets. Veel sets die in Nederland uitverkocht zijn waren hier op voorraad zoals LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein.

Wat ons vooral opviel was dat de prijzen goedkoper was dan in Nederland. Zo kost LEGO Harry Potter 71043 Kasteel Zweinstein 419 euro terwijl die bij de LEGO Store in Nederland 449 euro kost. Hier kan je verder nog je eigen minifiguren laten samenstellen voor 6,99 euro voor 3 minifiguren. Achter de kassa staat een grote Pick-a-Brick wall. Helaas mag je zelf niks aanraken maar moet je aan een medewerkster vragen of ze de steentjes voor je in een beker doet.

Aan de andere kant van de winkel vinden we alle LEGO Technic sets, LEGO Star Wars, Ninjago, Creator (Expert) en Monkiekid. Ook hier viel het ons weer op dat de sets goedkoper waren dan in Nederland. Zo was LEGO 10260 Downtown Diner 159,99 euro (169,99 euro in Nederland) en hebben we zelf LEGO IDEAS 21319 Central Perk voor 59,99 euro opgepikt (69,99 euro). Dit is toch een verschil van zo een 15% op de Nederlandse adviesprijs.

In de winkel staat ook een gigantische MOC van de Notre Dame en de Arc de Triomphe. De Notre Dame bestaat uit 104.432 bricks en weegt zo een 238kg. De bouwers van deze gevaarte hebben er zo een 730 uur over gedaan om het in elkaar te zetten!

Conclusie

Als je in Parijs bent raden we het zeker aan om een bezoekje aan de winkel te brengen. Ze hebben enkele sets op voorraad die in Nederland uitverkocht zijn of niet meer op voorraad komen. Verder is de prijs soms een tientje of meer goedkoper. Ook om de prachtige MOC van de Notre Dame te bezichtigen is het alleen al waard. De winkel is ruimer opgezet dan de LEGO store in Amsterdam wat het winkelen fijner maakt. Wij komen hier zeker vaker terug.

Parijs is een code oranje gebied en we raden het af om op dit moment naar Parijs te gaan. Op het moment van deze review was het 1 augustus en was er nog geen reisverbod voor Parijs.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lees verder

Interessante artikelen