Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Review LEGO Harry Potter 75968 Ligusterlaan 4 (Privet Drive 4)

Thema: Harry Potter– Adviesprijs: 74,99 Euro – Laagste prijs: 52,60 euro Onderdelen: 295 Bouwtijd: 40 min

Deze zomer bracht LEGO 6 nieuwe Harry Potter sets uit. Een van onze favoriete sets van deze Harry Potter collectie is LEGO Harry Potter 75968 Ligusterlaan 4 (4 Privet Drive). Deze set is gebaseerd op de eerste twee Harry Potter delen; Harry Potter en de Steen der wijzen en de Geheime Kamer. Ligusterlaan 4 heeft veel details voor zo een kleine set. Lees in onze review van LEGO Harry Potter 75968 Ligusterlaan 4 waarom wij fan zijn van deze set.

Doos en inhoud

In de doos vinden we 5 zakjes. 4 van deze zakjes is voor de bouw van Ligusterlaan 4. 1 zakje is bestemd voor de bouw van de Ford Angila van de bekende vlieg scene van Harry Potter en de Geheime Kamer. De doos zelf is een standaard doos die je vaak vindt in sets van deze prijsklasse. Op de voorkant zien we de voorkant van de woning, waarbij de Ford wegvliegt. Op de achterkant staat de inhoud van de woning.

Minifiguren

In de set vinden we 6 minifiguren.

Harry Potter heeft zijn welbekende zwarte haar en gezicht met bril en litteken. Het gezicht heeft twee prints, eentje waarbij hij neutraal kijkt en aan de andere kant een geschokken gezicht. Dit hoofd is niet uniek en hebben we vaak gezien bij andere Harry Potter sets. Harry Potter zijn torso hebben we gezien bij de Spider Man Home Coming set. Net als andere Harry Potter eerstejaars set heeft hij hier de kortere benen die je niet kan buigen.

Ron Wemel heeft ook twee gezichten. Zijn standaard gezicht is neutraal en aan de achterkant vinden we ook een geschrokken gezicht. Zijn torso is wat zeldzamer en voor zover wij het weten hebben we die niet eerder gezien.

Herman Duffeling (Vernon Dursley) maakt voor de eerste keer sinds 2002 zijn opwachting in een Harry Potter set. Hij heeft ook twee gezichten waarbij hij bij een echt boos kijkt. Bij het alternatieve gezicht kijkt hij meer gemeen met een klein lachje.

Petunia Duffeling (Petunia Dursley) heeft ook een uniek gezicht en is de eerste keer dat zij is uitgebracht als minifigure. Op 1 gezicht kijkt ze boos en op het andere gezicht meer geschrokken. Dit heeft te maken met de befaamde taart scene. De torso van Petunia met de bloemetjesmotief is uniek.

Dirk Duffeling (Dudley Dursley) maakt ook zijn eerste opwachting in LEGO een LEGO set. Zoals in de films kijkt hij standaard gemeen of met een geschrokken gezicht.

Dobby zijn gezicht kennen we van de Collectible mini-figure set serie 1. Het verschil is dat hij hier lacht. Zijn torso is verder hetzelfde. Wij zijn niet echt fan van deze Dobby en vinden hem een beetje eng kijken.

Hedwig wordt voor het eerst vertoond met geopende vleugels. Verder krijg je nog de uil erbij die in de eerste scene van Harry Potter zit.

De set

In elkaar gezet is de set een mooie vertolking van Ligusterlaan 4 uit de films. Net als in de film krijg je een 1×4 tile waarbij de straatnaam Privet Drive opstaat met een uil erboven op. Aan de voorkant zien we mooie details door de boom en bloemen die voor de deur staan. Ook de regenpijp rechts van de woning geeft het een authentieke detail. De voordeur bestaat uit 1 grote sticker waarbij de brieven van Zweinstein uitpuilen. Rechts zien we een 1×1 ronde tile met een bestickerde huisnummer 4.

De zijkant lijkt op het eerste gezicht niks bijzonders. Hier zit echter Harry’s kamer verstopt uit de eerste film. Je kan deze deur openen via de lamp die er hangt. In de kamer past Harry Potter net staand en liggend. Verder hangt er nog een bezem en schep in deze ruimte.

Geheel in lijn met andere Harry Potter sets is de achterkant open, wat begrijpelijk is voor dit prijsniveau. Een gesloten achterkant zou hogere kosten met zich meebrengen. Op de begane grond zien we dat de deur dicht getimmerd is zodat er geen post binnen kan komen. Dat is een leuk detail van de film, alsmede de luik van de bezemkast. Deze kleine witte deur kan echter niet open.

Verder vinden we in de woonkamer een paarse fauteuil waarop 1 minifigure geplaatst kan worden en een twee persoonsbank waar 2 minifigures opgeplaatst kan worden. Om de details af te maken is er een hoeklamp en een tapijt in het midden. Wij vinden de woonkamer geslaagd, met de minifigures erin geeft het een knus gevoel net als in de films.

In de woonkamer vind je de open haard met speelfunctie. Via de zijkant kan je er post in doen. De post wordt tegengehouden door een LEGO technic stuk. Door de tandwiel te draaien, gaat het technic stukje omlaag waardoor de post uit de open haard valt. Boven de open haard vinden we een mooi portret van de Duffeling familie. Geheel in stijl ontbreekt Harry Potter natuurlijk hierop.

Via de eenvoudige trap kom je in Harry Potters kamer terecht. Doordat de LEGO set de eerste en tweede film na wilt spelen heeft Harry ook 2 kamers in deze set. In zijn kamer staat een bed met blokjesmotief. Naast zijn bed staat een geprinte 2×2 tile met een krant erop. Op zijn bureau vinden we een 2×2 tile met James en Lilly Potter erop. Helaas is deze foto niet geprint maar moet je een sticker op de tile plakken.

Het dak zelf is gedetailleerd met 1×3 bricks wat het een afgewerkt gevoel geeft. Dit is geslaagder dan bijvoorbeeld de Grote Zaal van Zweinstein wat geheel uit 1 plaat bestond met 1×1 driehoekjes.

De Ford Agila kennen we al van de Beukwilg set. Op het eerste oog ziet die er precies hetzelfde uit maar er zijn enkele subtiele verschillen zoals de kofferbak wat in de Beukwilg set uit 1 onderdeel bestaat. Verder zijn de zijramen iets netter afgewerkt en is de motorkap in deze set ook iets strakker. Dit geeft het een meer studloze design. Het dak kan open waarbij je 2 minifigures in de auto kan zetten. In de kofferbak vinden we een ketting voor de volgende speelfunctie van deze set. Met deze ketting kan je het raam van Harry Potter eruit trekken door het te bevestigen op de tralies voor het raam.

Conclusie

We vinden dit een zeer geslaagde set voor dit prijspunt. LEGO heeft hier goed werk afgeleverd door vooral naar details te kijken. De woning lijkt zo uit de films zijn gestapt. Vooral het dakwerk, en de kleine details zoals bloemen, portretten in de woning zelf. Verder krijg je er nog 6 minifigures bij waarbij er 2 exclusief zijn. Als de achterkant afgewerkt zou worden zou de set ook goed passen in elke LEGO City als normale woning. Qua speelbaarheid scoort de set ook hoog door de uitneembare ramen, Ford, en post door de open haard.

Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat er voor zo een kleine set weer veel stickers worden gebruikt. Maar dat is een terugkerend thema in de Harry Potter sets. Verder twijfelen we ook over de toegevoegde waarde van de Ford. Misschien kon er in plaats van de Ford de onderdelen gebruikt worden voor een grotere woning?

Al met al raden we op basis van onze review set LEGO 75968 4 Privet Drive aan, vooral voor de prijs waarvoor wij hem hadden gekocht. Voor de adviesprijs van 74,99 euro vinden we hem toch iets te hoog geprijsd. Wij hadden hem voor een iets lagere prijs gekocht wat de set meer dan waard is. We geven de set dan ook 4 LEGO hoofdjes wat staat voor een nice to have. Lees binnenkort onze review van LEGO 75968 Diagon Alley.

Nice to have set

Al onze LEGO sets zijn zelf aangeschaft en onze reviews reflecteren onze eigen mening.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lees verder

Interessante artikelen