brickreport.nl is een online LEGO community die wordt bijgehouden door LEGO Fans. De website is geen bedrijf en kent daardoor geen KVK-inschrijving. We zijn per mail te bereiken via info@brickreport.nl

Voor ons is een zorgvuldige omgang van persoonsgegevens zeer belangrijk. Persoonsgegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), in het Engels de GDPR (General Data Protection Regulation), in het kort de Europese Privacywet.

Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 08 augustus  2020.

1. Over ons
Wat leuk dat je onze website of app bezoekt! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot je rechten, kun je ons via onderstaande gegevens bereiken.

Info@brickreport.nl

Persoonsgegevens
Deze persoonsgegevens verwerken we
a. Naam
b. E-mailadres
c. IP-adres

Deze bijzondere persoonsgegevens verwerken we
a. Portretfoto’s (waaruit bijzondere gegevens afgeleid kunnen worden)

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?
We hebben bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen, via onze website. Je IP-adres verzamelen we wanneer je over onze website surft.

2. Doeleinden
Om deze redenen verwerken we de persoonsgegevens: we verwerken je persoonsgegevens alleen wanneer we dat van de wet mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven.

Nieuwsbrief
We versturen je graag een nieuwsbrief, omdat je daar jezelf voor hebt ingeschreven. We verwerken daarom je e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. We bieden onder elke nieuwbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Deelname winactie
Ontzettend spannend, zo’n winactie. Hopelijk ben jij een keer de gelukkige winnaar! Om jouw deelname aan de winactie mogelijk te maken, verwerken wij met jouw toestemming je naam en e-mailadres. Zo kunnen wij contact met je opnemen en je laten weten of je gewonnen hebt. Wij bewaren je gegevens voor in ieder geval voor dit doeleinde totdat de winactie is afgelopen. Daarna worden je gegevens binnen 3 maanden geanonimiseerd.

Reactie
Wij horen graag je mening. Wanneer jij een reactie plaatst onder een van onze artikelen, vragen wij je naam en e-mailadres. Wanneer jij zelf een portretfoto hebt gelinkt aan je e-mailadres, zal deze ook getoond worden. Deze reactie wordt vervolgens onder het artikel gepubliceerd en zal in principe getoond blijven gedurende de tijd dat het artikel online staat. Wanneer jij graag wil dat wij je naam en e-mailadres al eerder verwijderen, dan kun je ons een verzoek sturen. Wij zullen in dat geval je reactie direct anonimiseren. Je reactie blijft dan nog wel getoond worden.

Vragen en overig contact
Wanneer jij ons contactformulier invult of op een andere manier aan ons een vraag stelt, zullen wij je gegevens nodig hebben contact met je op te nemen. Daarom verwerken wij je naam en e-mailadres, zodat wij je van een antwoord en/of informatie kunnen voorzien. Jouw gegevens worden binnen 3 maanden na ons laatste contactmoment verwijderd.

IP-adres
Leuk dat je onze website bezoekt! Je IP-adres wordt verwerkt, om zo fraude via onze website te kunnen beperken en voor marketing en adverteerders.

Gerechtvaardigd belang
We hebben een gerechtvaardigd belang om jouw persoonsgegevens te verwerken voor een aantal van bovengenoemde doeleinden. We hebben daarbij een afweging gemaakt tussen jouw privacybelang en onze belangen. Om bijvoorbeeld je vragen goed te kunnen beantwoorden en te kunnen reageren op een e-mail of telefoongesprek, verwerken we je contactgegevens. Om een profiel aan te kunnen maken, verwerken wij de naam, e-mailadres en overige gegevens die jij opgeeft.

Profiling en geautomatiseerde besluitvorming
We maken gebruik van tracking cookies op de website, om beter gepersonaliseerde advertenties aan te kunnen bieden. Je mag hiertegen bezwaar maken, zie verder onder punt 4 (jouw rechten).

3. Doorgifte
Voor de functionaliteit van de site en/of onze app kan het zijn dat wij jouw gegevens met derde partijen (moeten) delen.

Ontvangers van persoonsgegevens
We delen jouw gegevens met de volgende derden, waaronder onze verwerkers:
• Hosting van onze website
• Advertentiediensten
• Nieuwsbriefdiensten
• Betaaldiensten
• Interne chatdiensten
• Zakelijke telefonie (VoIP)
• Helpdesk- en ticketsysteem

Doorgifte derde landen
Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

Als ze niet in een adequaat land zijn gevestigd, zijn er passende waarborgen getroffen of bindende bedrijfsvoorschriften vastgesteld. Meestal is er gebruik gemaakt van de EU model clauses. Hiervan kun je een kopie opvragen door ons een e-mail te sturen op het e-mailadres genoemd aan het begin van deze privacyverklaring.

4. Jouw rechten
We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via legal@iculture.nl.

Inzage, rectificatie en wissing
Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

Beperking van de verwerking
Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid
Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

Toestemming intrekken
Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten
Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

5. Beveiliging persoonsgegevens
Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

6. Social media en links
We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Op onze website zal je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

7. Wijzigingen
Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met jou communiceren.